Gopro Hero10 review: best enduro action cam?︱Cross Training Enduro

http://www.crosstrainingenduro.com Our Gopro Hero10 action cam review, from a motorbike riding perspective. Long-term viewers will remember I thought the Sony X3000 was a better action cam many years ago. But we think Gopro has been the industry standard for at least six years now. As usual, we will cover what we like about the Gopro Hero10, then what we don’t like. And should you buy this action cam? The main changes from the previous Hero9 we cover in this Gopro Hero10 review? A significantly faster processor. Improved horizon levelling. Much better touch screen. No lagging in the menus. The lens cover repels water. The Gopro 10 is a fraction lighter. Better low light performance. All of these changes are good from a motorbike perspective in this Gopro Hero10 action cam review. If you use 4k resolution, then 120 frames per second is brilliant for slow motion. The horizon levelling now works up to 45 degree angles, instead of 27 degrees on the previous model. Our Gopro Hero10 review found the touch screen and menu system works much better than the Hero9, a real bonus when you stop riding briefly to change settings. What are the Gopro Hero10 features we really like? Gopro has really nailed the stabilisation. They claim it has improved, but last year’s model was so good we can’t really pick the difference other than the horizon levelling. It works brilliantly whether you are riding over rough terrain, or walking around to film the action. This means you see the horizon and handlebars, and positioning the camera is not so critical. See the difference of the Gopro Hero10 with the standard wide view? It’s far less immersive when you rarely see the handlebars. There are almost no glitches or problems with the Hero10. In the past, Gopro has often been accused of releasing cameras too early. The wind reduction feature works quite well. I actually record all my narrations using the Gopro now. Tweaking the EQ in post-production always delivers great results. Gopro 10 video quality? It’s the industry standard, at least for action cams. I usually use Gopro’s Protune setting. Gopro 10 has a Superview setting, a huge feature for riders. The camera digitally manipulates the footage to increase vertical coverage. This provides a high quality file which can then be adjusted in post-production. Buyers encountered multiple problems and had to wait for updates to fix them. The good news? It seems the only real issue with the Gopro 10 was overheating and an update was quickly released to fix the problem. The Gopro 10 audio has been very good on recent models. I usually add sharpness, saturation, and adjust the colour curves. However, like any action cam the Gopro is limited by it’s small sensor. Despite the firmware update, some users still say they can overheat the camera when filming long clips at maximum resolution in warm weather. But I have never encountered this with years of using various Gopro cams in summer temperatures. This might only happen twice on each ride with the Gopro 10, but it’s annoying when you have to stop and remove the battery to force a reset. I have encountered this on every Gopro model from 3 to 10. You can reduce the frequency with various tips. But it seems to be a built-in flaw to the operating system. Fortunately the battery door is much easier to open on the Gopro Hero10. The quality can drop rapidly in low light conditions, or when you have a lot of contrast with sun and shadows in the forest. The range of mounting options for the Gopro is huge. Our favourite is the Dango chinbar mount. It’s easy to remove and hold in your hand… even when riding. What don’t we like? The Gopro10 still freezes for no reason. The 9 model had a terrible door that often needed a screwdriver to force it open. And that’s the only issue I have with this new model. I did google around. The price. If you want the industry standard for motorbike riding? Yes. What if there is a discounted Gopro Hero9 available? Personally, I would still choose the 10. There are a significant number of improvements to make it worth the extra money. What action cam do you use? Is it working well for you? Let us know in the comments Personally I don’t think the price is bad given the quality of this action cam. However, if you don’t need the best quality and performance, there are plenty of budget alternatives out there. This leads us into should you buy this camera?
Into enduro riding? See all our dirt bike videos for dirt riding tips. Our channel now had hundreds of dirt bike videos covering reviews, and hard enduro riding techniques. Search our channel for dirt riding gear for extreme enduro. Our dirt riding tips also include wider topics such as the best dirt riding boots.
Music: Contract by Marko Furstenberg
#crosstrainingenduro #enduro #hardenduro #goprohero10


Ons Gopro Hero10-aksiekamera-oorsig, vanuit ’n motorfietsry-perspektief. Langtermynkykers sal onthou dat ek baie Jare gelede gedink het die Sony X3000 was ’n beter aksiekamera. Maar ons dink Gopro is nou al vir minstens ses jaar die industriestandaard. Soos gewoonlik, sal ons dek waarvan ons hou van die Gopro Hero10, dan waarvan ons nie hou nie. En moet jy hierdie aksiekamera koop? Die belangrikste veranderinge van die vorige Hero9? ’n Aansienlik vinniger verwerker. Verbeterde horisonnivellering. Baie beter raakskerm. Geen agterstand in die spyskaarte nie. Die lensbedekking stoot water af. Dit is ’n fraksie ligter. Beter lae lig prestasie. Al hierdie veranderinge is goed vanuit ’n motorfietsperspektief. As jy 4k-resolusie gebruik, dan is 120 rame per sekonde briljant vir stadige beweging. Die horison-nivellering werk nou tot 45 grade hoeke, in plaas van 27 grade op die vorige Model. Die raakskerm en spyskaartstelsel werk baie beter as die Hero9, ’n ware bonus wanneer jy Kort ophou ry om instellings te verander. Wat is die kenmerke waarvan ons regtig hou? Gopro het regtig die stabilisering reggekry. Hulle beweer dit het verbeter, maar verlede jaar se model was so goed dat ons nie regtig die Verskil anders as die horison-nivellering kan kies nie. Dit werk briljant of jy oor rowwe terrein ry, of rondloop om Die aksie te verfilm. Gopro het ’n Superview-instelling, ’n groot kenmerk vir ruiters. Die kamera manipuleer die beeldmateriaal digitaal om vertikale dekking te verhoog. Dit beteken jy sien die horison en handvatsels, en die posisionering van die kamera is nie so krities nie. Sien u die verskil met die standaard wye aansig? Dit is baie minder meesleurend as jy selde die handvatsels sien. Daar is amper geen foute of probleme met die Hero10 nie. In die verlede is Gopro dikwels daarvan beskuldig dat hy kameras te vroeg vrygestel het. Kopers het verskeie probleme ondervind en moes wag vir opdaterings om dit reg te stel.

Die goeie nuus? Dit blyk dat die enigste werklike probleem met die Gopro 10 oorverhit was en ’n opdatering is vinnig Vrygestel om die probleem op te los. Die klank was baie goed op onlangse modelle. Die windreduksie-funksie werk redelik goed. Ek neem nou eintlik al my vertellings op met die Gopro. Om die EQ in na-produksie aan te pas, lewer altyd goeie resultate. Video kwaliteit? Dit is die industriestandaard, ten minste vir aksiekameras. Ek gebruik gewoonlik Gopro se Protune-instelling. Dit verskaf ’n lêer van hoë gehalte wat dan in naproduksie aangepas kan word. Ek voeg gewoonlik skerpte, versadiging by en pas die kleurkurwes aan. Soos enige aksiekamera word die Gopro egter beperk deur sy klein sensor. Die kwaliteit kan vinnig daal in lae ligtoestande, of wanneer jy baie kontras Met son en skaduwees in die woud het. Die reeks monteringsopsies vir die Gopro is groot. Ons gunsteling is die Dango chinbar mount. Dit is maklik om te verwyder en in jou hand te hou … selfs wanneer jy ry. Waarvan hou ons nie? Die Gopro10 vries steeds sonder rede. Dit kan dalk net twee keer op elke rit gebeur, maar dit is irriterend wanneer jy moet stop en Die battery moet verwyder om ’n terugstelling af te dwing. Ek het dit op elke Gopro-model van 3 tot 10 teëgekom. Jy kan die frekwensie verminder met verskeie wenke. Maar dit blyk ’n ingeboude fout aan die bedryfstelsel te wees. Gelukkig is die batterydeur baie makliker om op die Gopro Hero10 oop te maak. Die 9-model het ’n verskriklike deur gehad wat dikwels ’n skroewedraaier nodig gehad het om dit oop te dwing. En dit is die enigste probleem wat ek met hierdie nuwe model het. Ek het rondgegoogle. Ten spyte van die firmware-opdatering, sê sommige gebruikers steeds dat hulle die kamera kan oorverhit wanneer Lang snitte met maksimum resolusie in warm weer verfilm word. Maar ek het dit nog nooit teëgekom nie met jare se gebruik van verskeie Gopro-nokke in somertemperature. Die prys. Persoonlik dink ek nie die prys is sleg gegewe die kwaliteit van hierdie aksiekamera nie.

As u egter nie die beste kwaliteit en werkverrigting benodig nie, is daar baie begrotingsalternatiewe Daar buite. Dit lei ons na moet jy hierdie kamera koop? As jy die industriestandaard vir motorfietsry wil hê? Ja. Wat as daar ’n afslag Gopro Hero9 beskikbaar is? Persoonlik sou ek steeds die 10 kies. Daar is ’n aansienlike aantal verbeterings om dit die ekstra geld werd te maak. Watter aksiekamera gebruik jy? Werk dit goed vir jou? Laat weet ons in die kommentaar.